top of page

Η Ιστορία του Συναγερμού

Τα τελευταία χρόνια, τα συστήματα ασφαλείας έχουν αλλάξει από απλούς πίνακες ελέγχου και κλειδαριές σε συσκευές υψηλής τεχνολογίας. Αλλά τα σημερινά συστήματα ασφαλείας δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα των τεχνολογικών εξελίξεων που έχουν εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια. Τα θεμέλια για αποτελεσματικά συστήματα ασφαλείας δημιουργήθηκαν πριν από πολλές γενιές.


Αν διερωτάστε ποιος επένδυσε στο πρώτο σύστημα οικιακής ασφάλειας, θα μπορούσατε να κοιτάξετε στα κάστρα που περιέλαβαν τις τάφρους, φρουρούς και κάστρα ειδικά σχεδιασμένα για να αντέχουν σε επίθεση ή εισβολή. Ωστόσο, η ιστορία των συστημάτων συναγερμού και ασφάλειας όπως τα γνωρίζουμε σήμερα λαμβάνει χώρα κυρίως στις "Ηνωμένες Πολιτείες.


Όταν ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος έληξε το 1918, ακολούθησε αύξηση της εγκληματικότητας. Ως αποτέλεσμα, οι Αμερικανοί έγιναν πρόθυμοι να βρουν τρόπους για την προστασία τους και την περιουσία τους

Ο Αύγουστος Ρ. Ποπ πιστώνεται ότι δημιούργησε τον πρώτο συναγερμό ασφαλείας, χρησιμοποιώντας ηλεκτρομαγνήτες.


Η δεκαετία του 1980 ήταν μια εποχή ταχείας βελτίωσης όσον αφορά τη διαθεσιμότητα της ασφάλειας στο σπίτι. Διαδεδομένη τότε μόνο στις εμπορικές επιχειρήσεις και τα πλούσια κτήματα, η οικιακή ασφάλεια έγινε μια λέξη μακρινή για τις εργαζόμενες οικογένειες της Αμερικής.


Καθώς η μεσαία τάξη αυξήθηκε στο δεύτερο μισό του εικοστού αιώνα, η ποιότητα ζωής βελτιώθηκε, όπως και οι διαρρήξεις λόγω του αυξημένου εισοδήματος σε ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Ο κλάδος της ασφάλειας ανταποκρίθηκε σε αυτή την αλλαγή και άλλαξε τα συστήματα που αρχικά διατέθηκαν στην αγορά για τις επιχειρήσεις.


Αυτά τα τροποποιημένα συστήματα ήταν πολύ αποτελεσματικά για οικιακές εφαρμογές και ήταν πολύ πιο προσιτά στη μεσαία τάξη.


Όταν σκέφτεστε την οικιακή ασφάλεια σήμερα, οι δυνατότητες είναι ατελείωτες. Όχι μόνο μπορείτε να προστατεύσετε οικονομικά το σπίτι σας με ένα σύγχρονο σύστημα οικιακής ασφάλειας, μπορείτε επίσης να ελέγξετε το σπίτι σας από ένα smartphone ή άλλη συσκευή.

7 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page